De Zweethut

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder en in de hut gaan stenen die eerst in het vuur hebben gelegen totdat ze warm genoeg zijn. Wanneer deze stenen binnen zijn worden er bepaalde kruiden over gestrooid. Stenen hebben oude kennis in zich en de stenen gaan tot ons “spreken”.

In de hut ga je in de diepste lagen heling brengen en de lagen die je niet meer nodig hebt of die niet goed meer zijn voor jou laat je ook achter.

In de hut, mag je geen sieraden om hebben. Het kan warm worden en sieraden kunnen je huid verbranden of je kunt ze kwijtraken.          
Twee vuurmeesters zorgen ervoor dat het vuur blijft branden en dat de stenen in de hut komen. Ook waar je mag zitten in de hut wordt nader aangereikt. Elke windrichting heeft een betekenis. De mensen die op het Westen en het Oosten mogen zitten zullen helpen de energie van de hut te dragen en dit is een bijzondere uitnodiging en kan ook heftig zijn. Vooral het Oosten die een nieuw begin inluidt.

Wat de ceremonies en rituelen betreft zou ik zeggen, sta ervoor open en laat je meenemen op de energie. Zoals ik altijd zeg, een ieder is belangrijk hierin en iedereen is uniek en bijzonder.